Skip to content

Gammal torparlampa

 

IMG_0769

Vi åkte runt på lite Skåneturer i somras, bla till Kullabygdens byggnadsvård för att köpa linoljefärg. När vi var där så visade Erik mig underbara Karlskrona fotogenlampor.

Jag kunde inte sluta tänka på dem och letade på loppisar och auktioner. Till slut hittade jag en gammal till bra pris. Allt utom oljehuset köpte jag på nätauktion, det köpte jag av en antikhandlare på nätet. Den behövde fräschas upp en del, rost slipas på skärmen och sen målas.

Så här blev det, jag är mycket nöjd med resultatet. Rätta stället för den kommer senare i höst när vi är klara med ett litet nytt projekt 😉

 

4 Comments

 1. Hannele wrote:

  Vilken underbar lampa – och blogg! Jag blir så glad över att du är så kreativ och skapar vackra saker utan att det kostar massor av pengar. En inspiratör! Jag hittade din blogg i jakten på beskrivning för hur man gör en ljuskrona av metalltråd. Har du någon beskrivning? Dina är väldigt fina! Forsätter med din blogg 🙂

  tisdag, oktober 7, 2014 at 06:44 | Permalink
 2. Helena wrote:

  Hej
  Jag gkorde den utan beskrivning. Det var lite klurigt men gick, det svåra var ljushållarna därför gjorde jag till värmeljus. Du hittar säkert beskrivning någonstans. Jag är mycket dålig på att göra inlägg här men kul att du tycker min blogg är fin 🙂

  torsdag, oktober 16, 2014 at 09:35 | Permalink
 3. Siv wrote:

  Hej Helena!

  Jag skulle bli suuuuperglad om du skulle vilja kontakta mig på min mail. Jag har en fundering angående en av dina passionsblommor 🙂

  Mvh
  Siv

  måndag, maj 25, 2015 at 08:12 | Permalink
 4. Siv wrote:

  Hm, vet inte om du ser min mail-adress, här kommer den, haha!

  zzzkatten@hotmail.com

  Siv

  måndag, maj 25, 2015 at 08:13 | Permalink

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*