Skip to content

Underbara eve-änglar, Erling Valldeby

IMG_9553

eve ängel -45

Helt oväntat en dag så upptäckte min man att jag hade fått kommentarer på min blogg. Jag har verkligen inte varit aktiv med den, så jag måste säga att jag inte hade varit inne och kikat på länge.

Jag svarade på kommentaren och plötsligt så fick jag svar tillbaks. Det var en mycket trevlig man som hade ett par eve-änglar hemma . Han hade haft dem liggande ett par år och funderat på att lämna dem till auktion. Han hade kikat runt på nätet och upptäckt min blogg och undrade lite om dem , vad de var värda etc. Vi mailade och pratade lite på telefon och så frågade han om jag kanske var intresserad av att köpa dem?

Jag tvekade inte länge och nu har jag dem här hemma. Det slumpade sig så bra att min dotter var på väg hem från Göteborg och kunde köra förbi där han bodde och hämta dem. Så frakten blev inte heller några problem 😉

Tänk så roligt att han hörde av sig och det här hade inte hänt om jag inte hade haft min blogg.

Jag är mycket nöjd 🙂

Det finns verkligen inte mycket att läsa om dem. Jag har hittat ett uppslag i Änglaboken av Åsa Wettre, annars har jag inte hittat så mycket. De finns på auktioner ibland, både på nätet och vanliga. Någon gång har jag sett dem på loppisar och antikmässor, förmodligen så har många gått sönder eftersom de är gjorda i gips. Jag har sex stycken olika själv och några dubbletter.

 

IMG_9555

eve ängel -36

(Kommentera gärna eller maila om du är intresserad av eve änglar, sälja, byta eller bara berätta vilka du har)

🙂

IMG_9563

Änglaboken, Åsa Wettre

 

11 Comments

 1. Katarina wrote:

  Har du kvar gipsänglarna, jag vill gärna köpa en!

  så fina!

  Mvh
  Katarina

  tisdag, december 3, 2013 at 07:15 | Permalink
 2. Rose wrote:

  Hej ! Ser att Göteborgs Auktionsverk har en EVE ängel ute på auktion just nu ! Den går ut 2014-02-16 om du är intresserad !

  torsdag, februari 13, 2014 at 11:46 | Permalink
 3. Christina Starck wrote:

  Hej!
  Är också en samlare av änglar och blev mycket förtjust i bilderna på Erling Valldeby-änglarna som du har. Jag har flera tusen änglar men ingen eve, har letat överallt men inte hittat någon. Det är den jag söker till min samling så nu undrar jag, om du har någon som är till salu? Du kan väl höra av dig om du har lust.
  Vänliga hälsningar
  Christina.

  måndag, februari 17, 2014 at 01:15 | Permalink
 4. Arne Berg wrote:

  Hej jag har den ängel som du kallar eve ängel -45. Den står här på en byrå i rummet. Den är något av en skyddsängel för oss.

  måndag, mars 31, 2014 at 10:55 | Permalink
 5. Hej

  Jag har just köpt en Eve-ängel
  Den är elektrifierad med små skärmar och glödlampor i st för ljus Helt underbar ! Så roligt att fler uppskattar dessa fina änglar.
  Tack för ditt tips om Änglaboken.Jag har köpt den också för att läsa om Eveänglarna.

  fredag, maj 30, 2014 at 05:15 | Permalink
 6. Helena wrote:

  Så roligt med alla kommentarer! Jag har inte kikat in här på länge, därav mitt sena svar. Jag har ingen ängel just nu till salu. Så roligt att höra om andra som också har dessa änglar, de är underbara.

  onsdag, september 3, 2014 at 06:50 | Permalink
 7. Erika wrote:

  Hej.
  Jag har en lite kantstött vägghängd ängel med märkning “Eve -39” och min mamma en liknande men i bättre skick som är märkt “Eve -42”.
  Maila mig gärna om du vill ha bilder på dem.

  torsdag, november 13, 2014 at 09:44 | Permalink
 8. Helena wrote:

  Så roligt att de finna kvar hos många trots att de är gjorda av gips och är ganska ömtåliga.

  lördag, mars 19, 2016 at 07:01 | Permalink
 9. Helena wrote:

  Hej,

  älskar änglar och undrar om du har någon dubblett av eve ängel som du vill sälja?
  De är så vackra

  MVH Helena

  torsdag, december 1, 2016 at 10:25 | Permalink
 10. kristina wrote:

  Helena, rädda mig! Jag har slagit sönder en Eve-ängel för en person som är jätteledsen. Snälla mejla eller ring. 073-974 88 81

  onsdag, december 7, 2016 at 11:56 | Permalink
 11. Jessika wrote:

  Hej
  Älskar dina änglar. Har svårt att hitta någon. Kan jag köpa någon av dig?

  Vänligen Jessika

  måndag, november 6, 2017 at 05:12 | Permalink

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*