Skip to content

Linnekappa med brodyr

Det blev en kappa/jacka till slut. Den har faktiskt varit klar rätt länge nu. Jag hade bara inte tagit mig i kragen och lagt upp fodret men igår så blev det gjort.
Den är det första jag har sytt på länge, det är många år sedan jag sydde något i klädväg. Jag har faktiskt glömt bort att det är så kul och och så mycket man kan hitta på när man syr. Det är faktiskt inte så svårt som man tror heller. Det som var svårast med denna var fickorna men det behöver man ju inte göra om man vill.

Idéen till denna fick jag när jag såg en broderad linnekappa på Indiska. Den hade dock lite väl mycket brodyr så jag tänkte att jag kan ju prova att sy en själv. Jag åkte till Sy söder i stan och köpte linnetyg och foder, lämnade in tyg för att få knappar klädda sen var det bara att sätta igång.
Efter mycket klippande, sprättande och broderande så blev den ändå klar och det “bidde nått mer än en fingertutt”, 🙂
Tänk så mycket mönster det finns och så kul att ha något alldeles eget, det är bara att sätta igång….

2 Comments

 1. Angelica wrote:

  Hej Helena. Du är ju bara helt otrolig! Vilka talanger du har på alla kreativa sidor. Jag är djupt imponerad och smått avundsjuk!
  Kram

  söndag, oktober 14, 2012 at 05:36 | Permalink
 2. admin wrote:

  Tack!

  tisdag, oktober 16, 2012 at 12:15 | Permalink

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*