Skip to content

Trågsoffa, mammas soffa och julmys

DSC_0532

Julen är över och har varit så mysig!  Vi firade som vanligt först med gröt hos Erik`s mamma och sen med stort julbord hemma hos mina föräldrar. Ovanligt nog så låg snön kvar här över jul, fast den var på väg bort för det blev plusgrader igen. Några dagar har vi fått ha snö iallafall…härligt .

Trågsoffan blev klar  nå´n vecka före jul, det var faktiskt ganska skönt för jag hade tröttnat  på att sy. Jag är nöjd med resultatet, trodde knappt att vi skulle klara det. Gött!  Erik sa : Då var det dags för en stol….hihi, det var inte så mycket allvar i det. Det blir inget snickrande på ett tag.

DSC_0517

Det har varit mycket fixande med soffor på sista tiden.  Vi lämnade in två till auktion för försäljning. Sen hade vi en fin gammal träsoffa som vi flyttade till hallen,  men den var för stor där … då fick jag förslaget av mamma att vi kunde byta soffa, så det gjorde vi.  Hon hade en verklig pärla!  Den var i furu så jag blandade äggoljetempera, har aldrig provat det, men det blev jättebra!  Kul att kunna blanda färg själv.

Jag blandade : 1 ägg, 1 dl linolja, 1 dl vatten, 1 msk Balsamterpentin + 2 små burkar vitt pigment. Först blev blandningen ganska lös så jag tog ett ägg till och då blev det perfekt. Jag målade soffan fyra gånger för att det skulle täcka och så här blev det. Bilden är lite mörk för det är verkligen grått ute idag,  solen saknas.

God fortsättning och Gott Nytt År!!!

DSC_0552

5 Comments

 1. Ida wrote:

  Hejsan Helena!
  Vad duktiga ni är du och din man, både på att snickra och sy. Så kul att ha en egen unik soffa.
  Ha det så gott och God Jul i efterskott samt Gott Nytt år.
  Kram Ida

  söndag, december 27, 2009 at 03:19 | Permalink
 2. Sabina wrote:

  Hej vännen!

  Det låter som ni har haft en härlig jul!

  En God fortsättning till er oxå & ett Gott nytt år.
  Sköt om dig! Kram Sabina

  söndag, december 27, 2009 at 10:11 | Permalink
 3. Anette wrote:

  Hej!
  Vilken underbar trågsoffa ni gjort….så begåvade! Jag undrar var du fått tag på den dyna du har i soffan…har du gjort den själv med?

  torsdag, januari 21, 2010 at 11:42 | Permalink
 4. Helena wrote:

  Jag har gjort dynan av en skummadrass och två fibertäcken. Det blev faktiskt väldigt bra

  tisdag, februari 2, 2010 at 06:24 | Permalink
 5. Helene wrote:

  Gud vad snygg den blev! Skulle passa som en smäck här med. Riktigt fint Helena! kram

  måndag, mars 1, 2010 at 09:37 | Permalink

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*